Skip to Content

 Om os​

Hvem er vi?

Hos BioGem er målet er at sprede viden og inspiration til grøn omstilling. Og vi tror på, at vi med gennemsigtighed, holdbarhed og kvalitet kan løfte vores kunder og relationers ambitioner om at bidrage til en bæredygtig fremtid.

Vi har over 10 års erfaring i at betjene det europæiske marked med biogas, bl.a. med egen produktion. Ved at udnytte biomateriale fra industri og landbrug, fremmer vi fødevareleverandørernes evne til at operere langt mere klimavenligt ; i erkendelse af de knappe ressourcer – og på klodens præmisser.

BioGem har kontorer i Schweiz, Holland, Danmark og Sverige. Vi er en partner, der ikke kun leverer markedets bedste produktkvalitet, men også tilbyder topprofessionel teknisk- og lovgivningsmæssig rådgivning for at fremme målbar bæredygtighed i jeres ESG-rapportering via BioLens.

Vores egen ingeniør- og udviklingsafdeling hjælper til at sikre nomineringsforbindelser for oprindelsesgarantier (NomNom) under anvendelse af ufejlbarlige måleredskaber for forbrug og CO₂-udledning.


Derfor!

Biogasproduktion er cirkulær økonomi i sin reneste form. Organisk affald benyttes til opvarmning og transport og restproduktet benyttes som gødning på markerne, hvilket er med til at tilføre jorden nye næringsstoffer, der hjælper nye afgrøder med at vokse - og hvoraf nogle bl.a. bliver anvendt som dyrefoder.


På den måde sluttes cirklen, hvilket er et klimavenligt alternativ til fossile produkter og et geopolitisk supplement til vind- og solenergi, der netop ikke er afhængigt af, om vinden blæser eller om solen skinner.


Vision 

Vi vil udnytte det naturlige kulstofkredsløb til at opfange fortidens klimaudledninger.

Mission

 Vi optimerer værdikæden for at bidrage til opbygningen af Climate Change Response-industrien.

Værdier 

Vi er en troværdig og kompetent partner, der bruger vores store viden og erfaring til at skabe bæredygtige resultater - på klodens præmisser. 

Knud Boesgaard

CEO og founder

Miljøvenlig gas

Dansk og skandinavisk biogas er en miljøvenlig energikilde, der bidrager med en nødvendig reduktion af afhængigheden af fossile brændstoffer. Biogassen er også en meget fleksibel energikilde, som kan anvendes til f.eks. produktion og transportbrændstof (biometan).

Produktionen af biogas reducerer drivhusgasudledninger ved at omdanne organisk affald til energi. Omdannes dette affald ikke til energi vil det i stedet nedbrydes naturligt, hvorved der frigives metan, hvilket er en 18-25 gange stærkere drivhusgas end CO2. Da affaldet kommer fra landbrug, industri og husholdninger, så udgør det en vedvarende energikilde – og et stærkt bidrag til den cirkulære økonomi.

Produktionen af biogas medvirker også til at øge energisikkerheden og nedbringe afhængigheden af importerede brændstoffer, idet vi selv skaber de råstoffer, som indgår i processen. Udover at vi danner energi fra affaldet, som ellers ville være gået til spilde, så er restproduktet værdifuldt, idet det kan anvendes som biogødning af landbruget. Det lukker kredsløbet, forbedrer jordkvaliteten og har derudover den fordel over almindelig husdyrgødning (gylle), at det ikke lugter – og dermed ikke er til gene for markens naboer og forbipasserende.

Dermed bidrager biogasproduktionen ikke alene til CO2-reduktion ved at erstatte fossile brændstoffer, det giver også større uafhængighed og energisikkerhed – og så understøtter det vores bæredygtighedsmål ved bidraget til den cirkulære økonomi.


Fremtidsprojekter og Innovation

Biogas er ikke alene relevant for nutidens klimavenlige energiforsyning, men vil også kunne bidrage yderligere til den bæredygtige energi i fremtiden – gennem yderligere reduktion af CO2-udledningen.

I dagens produktion frigives den samme CO2, som affaldet (f.eks. i form af planter) i sin tid har optaget. Det gør produktionen CO2-neutral. Men der er også en målsætning om at gøre fremtidens biogas CO2-negativ gennem introduktion af nye teknologier og metoder.

Nogle af disse tiltag er:

  • Lagring af CO2 fra produktionen i underjordiske reservoirer
  • Erstatning af syntetiske gødningsprodukter, hvis produktion udleder CO2
  • Integration med vedvarende energikilder, hvor overskudsstrøm anvendes til at omdanne biogas til syntetiske brændstoffer